Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ongevallen Formulier

Wat te doen bij een BLESSURE?

 

                      Verwittig u coach /  u ploeg verantwoordelijke of Jeugd@svaartselaar.be  

  Een hard contact in de wedstrijd, een ongelukkige val, een misstap op training … elke speler krijgt                                               wel eens te maken met een blessure.

Het genezings- en revalidatieproces is het allerbelangrijkste. Niemand staat graag lang aan de kant.

Gelukkig zijn we ook verzekerd voor de sportieve risico’s bij het voetballen. We lichten even de                                      administratieve stappen voor de verzekeringsaangifte toe.

 1. Zorg dat de blessure snel en adequaat behandeld wordt, ter plaatse of later thuis, bij de dokter of in het hospitaal.
 2. Vraag aan uw afgevaardigde de ongevalsaangifte of download het hier
  Klik hier
 3. Laat de achterzijde van de ongevalsaangifte KBVB (Medisch getuigschrift) door de behandelende geneesheer invullen en vul zelf zo volledig mogelijk de voorkant in. Vergeet hier zeker niet de klever van het ziekenfonds te plakken op de voorziene plaats en onderaan document te handtekenen.
 4. Bezorg het document binnen de 15 dagen na het ongeval aan Luc De Rechter of Sander Van Den Brande of De groene brievenbus voor de kantine  . Het document kan ook afgegeven of opgestuurd worden naar Luc De Rechter  Leeuwerikenlaan 74, 2630 Aartselaar
 5. De club vult de documenten verder aan en bezorgt deze tijdig bij de KBVB.
 6. Voor de verdere afhandeling van de verzekeringsaangifte wordt u via brief op de hoogte gebracht van te volgen procedure.
 7. Na de aangifte van het ongeval bij de KBVB, krijg je een formulier “attest van herstel”. Na volledig herstel laat je dit invullen door de dokter.

Belangrijk om weten (lees ook in detail in de KBVB procedure ongevalsaangifte):

 •  Voor de terugbetaling door de KBVB geldt enkel het wettelijk RIZIV tarief (bv. supplementen       voor een eenpersoonskamer, speciaal gips e.d. zijn ten laste van de speler).
 • Voor producten die niet vermeld staan als terugbetaalbare geneesmiddelen (bv tape, huur krukken..) is er eveneens geen tegemoetkoming.
 • De KBVB rekent een franchise van 11,10 € per dossier.
 • De bedragen die de Voetbalbond uitbetaald komen uit een Solidariteitsfonds. Gezien er in het verleden door alle clubs en spelers te veel misbruik werd gemaakt van dit Fonds kijkt de KBVB de aangiften strikt na. De bedragen die men uitbetaalt dekken vaak niet de totaal gemaakte onkosten. Daarom raden we iedereen die over een Hospitalisatieverzekering beschikt aan, om bij een vrij ernstig voetbalongeval, ook meteen hiervan aangifte te doen bij de Maatschappij van uw Hospitalisatieverzekering.
 •  De verzekering van de voetbalbond komt niet tussen wanneer aangifte wordt gedaan bij politie (bv. bij opzettelijke slagen tijdens de wedstrijd).
 •  Hervat de competitie of training niet zolang het bewijs van herstel en onkostennota door de gerechtigde correspondent niet is teruggestuurd naar de KBVB.
  ZONDER BEWIJS VAN HERSTEL IS DE SPE(E)L(ST)ER NIET VERZEKERD EN WORDT DUS GESPEELD OP EIGEN RISICO!
 • Bij blessures waarvan de ongevalsaangifte niet volledig in orde is, of bij behandelingen waarvoor de KBVB geen of slechts gedeeltelijke tussenkomst verricht zal ook K.S.V Aartselaar  op geen enkele manier tussenkomst verrichten

 

Met Sportieve groet 

Bestuur K.Sv Aartselaar 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!