Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Marathon des Sables voor G-Sport Aartselaar

Voetbalvader Marc Hertoghs loopt op dit ogenblik de loodzware Marathon des Sables in de woestijn. 5 dagen lang loopt hij daar 5 marathons bij een temperatuur van 50 graden Celsius. Marc loopt daar ten voordele van de opstart van een G-sportproject bij SV Aartselaar Voetbal. De nieuwe sportaccommodatie stimuleert onze voetbalclub namelijk om in 2017-2018 met een gehandicaptenwerking te starten. We wensen Marc ontzettend veel succes toe met zijn loodzware marathon en met dit prachtig initiatief!

(Indien jullie graag een berichtje sturen naar hem kan dat via www.marathondessables.com op het startnummer 349)Etape/Stage n°1 - OUEST ERG CHEBBI / ERG ZNAIGUI : 34 Km


Het was een hele zware tocht geweest met heel veel duinen maar ook veel wind. Ook de voorbije nacht hadden de deelnemers niet zo veel geslapen door de hevige zandstorm.  Marc was binnen om 15u33, met een tijd van 06:30:45. Hopelijk gaat de wind nog een beetje liggen zodat er een betere nacht tegemoet komt en iedereen kan slapen voor de etappe van morgen ... 41,3 kilometers!Etape/Stage N°2 - ERG ZNAIGUI / OUED MOUNGARF : 41,3 Km

De tocht is goed verlopen maar was uiteraard weer zwaar ! Het was iets warmer vandaag dan gisteren maar op de open vlaktes toch nog heel veel wind! De eerste 3 etappes van dit jaar zijn precies dezelfde als die van 2 jaar geleden. Enkel met de dubbele etappe veranderd de route ten opzichte van 2 jaar terug ! Marc voelt zich nog steeds heel goed, heeft vandaag wel de eerste verzorging aan zijn voeten laten doen, heeft een grote blein op het kussentje onderaan de voet ter hoogte van de grote teen ! Maar een 10 op 10 voor het medische team voor de verzorging ervan ! Hopelijk een goede nachtrust en dan kan hij er morgen weer tegen aan !!!

Etape/Stage N°3 - OUED MOUNGARF / BA HALLOU : 37,5 Km

Ervaringen van Marc in etappe 3 : het was een zware etappe vandaag met weer heel veel duinen ! Er was ook een hele steile beklimming bij tussen CP1 en CP2, niet te doen... Zijn voetjes zijn OK maar toch vandaag terug een verzorging laten doen voor de zware tocht van morgen.  Marc vond het zeer spijtig dat Jef heeft moeten opgeven (was blijkbaar een tent-genoot). De nachtrust is uiteraard ook niet wat het moet zijn, wordt heel veel wakker 's nachts, maar hij is er klaar voor. Iedereen al bedankt voor de leuke mails die Marc mocht ontvangen, dat doet hem heel veel deugd !! Morgen geen nieuws van Marc, we zullen hem pas donderdag terug horen ! Succes ... we know you can do it !!! Go for it !!!

Etape/Stage n°4 - BA HALLOU / HASSI TARFA : 84,3
Km

"the BIG day"! Mentaal is hij er klaar voor, had wel veel pijn aan de schouders dus dat zal wel een minpuntje zijn voor vandaag, maar Marc kennende ... die gaat ervoor ... no pain no gain ! Ook nog steeds een prachtige slogan (ontstaan 2 jaar geleden bij de opstart van de Belgian Desert Lions) : "Afzien is voor even, opgeven voor altijd"!, ik ben er zeker van dat hij daar vandaag veel aan gaat denken! Komaan mannen ... ga ervoor ... hiervoor hebben jullie zo hard getraind ... we believe in you !!! Good luck !!!
...
update: Ook deze Etape heeft Marc met glans overwonnen - RESPECT !! Hij is deze nacht aangekomen om 4u48.  Genieten nu, van dat dagje rust...


Etape/Stage n°5 - HASSI TARFA / BOU MAKHLOUF : 42,2 KM

De laatste vandaag voor de definitieve finish !

257km hebben jullie voor die medaille moeten lopen! Jullie hebben het dubbel en dik verdiend!! Proficiat Marc met je straffe prestatie! Aartselaar mag terecht heel fier op jou zijn! 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!