Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

G-Sport

Met enige trots kunnen wij melden dat SV Aartselaar Voetbal als enigste club in de gemeente actief G-Sport zal aanbieden. Uiteraard kiezen wij hierin voor de discipline voetbal.

G-Sport is een aanbieding van sportmogelijkheden aan mensen met een beperking. Deze beperking kan zowel fysiek als mentaal zijn. Het staat vast, dat sport zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van IEDERE mens. Daarom dat sport ook toegangelijk moet zijn voor iedereen.

Uiteraard is de aanbieding van G-Sport niet iets wat we op 1, 2, 3 kunnen doen. We moeten voor degelijke trainers opleidingen zorgen, we moeten voor aangepaste materialen zorgen en onze infrastructuur dient van de nodige aanpassingen voorzien te worden.

G-Sport heeft een zeer hoge waardemeter en geniet aanzienlijke aandacht van zowel Vlaamse Regering als de Provincie Antwerpen en uiteraard van onze Gemeente Aartselaar
zelf.

Om deze redenen hebben we enkele jaren geleden een werkingscel opgericht om G-Sport binnen onze club op te starten. Tal van activiteiten zijn er reeds geweest om dit te promoten. Eén van onze leden heeft hiervoor in April 2016 opnieuw aan de "Marathon des Sables" deelgenomen. Marc Hertoghs die de 250km in de dodelijke woestijn van Marokko reeds had voltooid in 2014, toen ten voordelen van de Marc Heremans foundation  "To Walk Again" heeft dit dus wedrom overgedaan, nu ten voordele van SV Aartselaar G-Sport.
"Marc voor SVA G"

In 2017 en 2018 heeft hij deze loodzware beproevingen opnieuw met succes doorstaan, maar dan tijdens de ultimate trial "El Andalus", volgens kenners nog zwaarder dan de Marathon des Sables dankzij de zeer warme temperaturen, hoogtemeters en de vochtigheidsgraag die helemaal anders is dan in de woestijn.

Wij hopen de G-Sport werking effectief te kunnen opstarten bij de start van het voetbalseizoen 2019-2020. Daar hebben wij uiteraard spelertjes voor nodig. Ben jij een heuse G-sporter, met de grote "G" van goesting, ben je tussen de 10 en 15 jaar, laat het ons dan snel weten via g-sport@svaartselaar.be en hopelijk zien we je dan zeer snel op het veld.UPDATE2020 : Marc zal voor de 3de en laatste maal deelnemen aan de "El Andalus 2020" en wederom ten voordelen van ons G-Sport project.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!